КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД 380 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ
"E PUR SI MUOVE"

26-27 НОЕМВРИ 2022 Г.​

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

“Философията е записана в онази велика книга, която винаги е пред очите (имам предвид Вселената), ние не ще можем да я разберем ако първом не изучим езика ѝ и не се научим да различаваме буквите, с които е изписана тя. А тя е изписана на езика на математиката, буквите в нея са триъгълници, кръгове и други геометрични фигури, без които е невъзможно за човека да схване дори и едничка дума в нея, лишен от тях той се лута напразно из мрачен лабиринт, без да намери изход.”

Галилео Галилей

Конференция за Галилей в София

КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД 380 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ
"E PUR SI MUOVE"

26-27 НОЕМВРИ 2022 Г.

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Конференция за Галилей в София

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
В КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД 380 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ
„E PUR SI MUOVE“

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЯВКИТЕ

Сдружение “Форум Наука” има удоволствието да Ви покани да вземете участие в предстоящата конференция по повод 380 години от смъртта на Галилео Галиелй “E pur sie muove”. Това, което трябва да изпратите е резюме от минимум 150 и максимум 550 думи не по-късно от 15 ноември 2022г. Уведомление за приемане или отхвърляне на доклада ще получите в срок до 18 ноември 2022 г. Пълните доклади ще се приемат до 10.01.2023г. Те ще се публикуват в специален брой на списание “Българска наука” в срок до 2 месеца след конференцията.

Конференцията ще се предава на живо по каналите на Българска наука – Facebook, YouTube. Българска наука ще качи и обработени записи след това. Има възможност за участие с доклад онлайн в специална онлайн сесия през Zoom, за което участниците трябва изрично да уведомят писмото, с което подават темата и резюмето на своето участие. Участниците, които ще представят онлайн, ще получат на електронната си поща връзки към събитията до два дни преди конференцията.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ДОКЛАДИТЕ

Информираме Ви, че до участниците в конференцията са изпратени инструкции по имейл относно оформлението и техническите детайли, които следва да бъдат спазени при изпращане на доклада за публикация. 

 

Очакваме Вашите резюмета и доклади на следния имейл адрес в срок до 30 април 2023 г.:

info@galileiconf.org